1. Főoldal
  2. »
  3. Geotrack Flottakövetés – Általános tájékoztató

Geotrack Flottakövetés

Akár az “okos” eszközgazdálkodás – több GNSS vevő esetén – , akár a terepi mérések valós idejű követése, esetleg utólagos terepi helyszínek azonosítása, vagy „csak” az eszközök védelme az igény, akkor a legjobb megoldás a Geotrack Flottakövető rendszer!

A flottakövetés hardverei:
– személyi számítógép, Windows 7/10 operációs rendszerrel (akár desktop, akár laptop)
– terepi vezérlő GSM modemmel, Windows Mobile 6.5 operációs rendszerrel (S4H vagy S4HII)

A szoftverek:
– Geotrack Client szoftver, amely a pc-n fut. Itt jelenik meg az eszközök követése, a pc-n mindenképpen kell legyen Google Earth, vagy Google Map szoftver!
– A terepi vezérlőn pedig installálni kell a Geotrack Service szoftvert.

A megfelelő szoftverek installálása után készen vagyunk az eszközök üzembe helyezésére.

A vezérlőben lévő SIM kártya fix ip címes kell, hogy legyen, mert az ip cím alapján azonosítja a rendszer az eszközt! A Geotrack Client szoftverben regisztrálni kell a felhasználókat (eszközöket) a SIM kártya száma és a vezérlő gyári száma alapján!

A regisztrálás után a flottakövetés használható!

Nagy előnye ennek a rendszernek, hogy nem sms alapú, azaz mobilnet előfizetés esetén az internetet használja adatküldésre! A mért pozíció néhány másodperc múlva megjelenik a Kliens szoftver adatbázisában és így a pc-n lévő térképen. A mérő azonosítóját és a mért pozíciót mutatja a pc képernyőjén!

Előny még, hogy a vezérlőben lévő SIM kártya alkalmas az RTK korrekció vételére is egyidejűleg, tehát mérés közben a pozíciót küldő folyamat nem zavar!

A PC-n lévő Kliens szoftver képes különböző lekérdezésekre is.